Sógyurma dísz készítése

A sógyurma receptje:
-20 dkg liszt
-20 dkg vákumozott só
-kb.1 dl víz
A vizet óvatosan kell önteni, kicsi adagokban hozzáadva, mert a mennyiség változhat!
A tésztát jó alaposan gyúrjuk össze! Ha ezzel megvagyunk kezdődhet a gyúrmázás!

 

Ha nem fehér színt szeretnénk akkor adjunk hozzá ételszínezéket!
De az sem baj nem adunk hozzá ételszínezéket mert miután kivettük a sütőből azután temperával is kifesthetjük!

       

 

Néhány ötlet

     

   

Tanács a műveitekhez                                                

1. Gyúrhattok kis aranyos állat szobrokat!
2. Szalagra köthetitek a műveiteket!
3.Karácsonyfadíszt készíthettek belőlük!
4. Egy gyertya rá ragsztásával egyedi gyertya tartót készíthettek műveitekből!
5.Húsvéti koszorút is készíthettek belőle!
6. Tökéletes kézlenyomatot készíthettek amit kiakasztotok a falatokra!

 

Jó szórakozást és sikeres műveket kívánok mindenkinek!